Verksamhet

Att tillgodose samhälleliga behov samtidigt som man driver en affärsverksamhet organiserad som ekonomisk eller ideell-förening, där medarbetarna och deras förutsättningar står i centrum.

Uthyrning av lager och personal i skåne

Vad är Medvind?

Medvind är ett kooperativ som grundades 1997 med huvudsaklig inriktning på lager och distributionshantering åt andra företag. Medvind är beläget i Glimåkra i södra Sverige, i en glesbygd bara 10 mil från Öresundsbron. Tack vare detta kan vi hålla låga priser på våra tjänster.
Medvind har idag 27 anställda, samt ett antal arbetssökande på tillfällig praktik.

Medvind ger alla en chans, samt öppnar upp för personer som har ett arbetshinder eller som har varit arbetslösa en längre tid.

Plocklager i Skåne

Lager

Medvind hyr ut lagerutrymme samt har plocklager till visa kunder och vi har varit externt lager till Ikea med topp betyg för lagerskötsel dessutom har vi haft Culinar AB, Ballingslöv AB samt DSV som lager kunder.

Behöver Du lagringskapacitet i en region bara 10 mil från Öresundsbron, så har vi det perfekta alternativet för Dig.
Vi kan erbjuda:

  • Lagerutrymmen med 11000 kubikmeters lagringskapacitet, på en yta av 14600 kvadratmeter.
  • Containrar, sortering och pall lager.
  • Enskilda leveranser, fasta priser, snabb service, pålitlighet.

Hyr kontor på Medvind

Moderna kontor på ca 10 kvadratmeter, med tillgång till bredband, fax och kopiering.

Sortering och packning

Medvind utför sortering, prismärkning och packning av diverse produkter åt olika företag inom detaljhandeln.

Etikettering

Vi etiketterar olika produkter tex öronproppar, schampoo och tvättmedel till detaljhandeln och dagligvaruhandeln.

Uthyrning av personal

Medvind hyr ut personal till andra företag som behöver hjälp med sortering, prismärkning, packning eller enklare reparationer. Truckförare finns också för uthyrning.

Daglig verksamhet

Medvindgruppen har sedan starten 1997 integrerat möjligheten för personer med lättare funktionsvariationer att få sin dagliga sysselsättning i verksamheten. Denna möjlighet ges via LSS (lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade). Medvind har ett tillstånd från länsstyrelsen i Skåne län att i Östra Göinge kommun bedriva daglig verksamhet till sju personer där kommunen för närvarande köper fem platser.

Rehabilitering och arbetsträning

Medvind samarbetar med arbetsförmedlingen nordöst i Skåne län med att hjälpa långtidsarbetslösa till ett arbete via praktik och eventuella studier. Vi samarbetar även med arbetsmarknadsenheterna i framförallt Osby och Östra Göinge kommun gällande olika arbetsmarknadsprojekt och integrationsprojekt. Efter praktik och arbetsträning är syftet att ”slussa ut” personen till den öppna arbetsmarknaden där förhoppningsvis en anställning kan erbjudas.

Hjälp med reparation i skåne